Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Catalunya

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Agenda i activitats  Agenda del mes  Esdeveniment Catalunya

Esdeveniment Catalunya
Catalunya. 13-07-18
Col·loqui prefunció de "La Revelació" al Teatre Lliure sobre drets humans i 'whistleblowers'
Haz clic para ampliar


Amnistia Internacional Catalunya ha donat suport al procés de documentació del text de l'obra i participarà en un dels col·loquis prefunció divendres 13 de juliol a les 19.30 al Teatre Lliure de Montjuïc.


"La Revelació", que es podrà veure de l'11 al 14 de juliol a l'Espai Lliure de Montjuïc dins de la programació del Festival Grec, és una peça de teatre documental, un thriller tecnològic sobre els ‘whisteblowers’ (filtradors d'informació) Julian Assange, Chelsea Manning i Edward Snowden dirigit per Jorge-Yamam Serrano.

Està interpretada per Ruben Ametllé, Cristina Gámiz i Xavi Sáez en els papers dels tres filtradors per mostrar temes com l’abús de poder i la corrupció, la censura, la privació de llibertat, la crisi del periodisme, la llibertat d'expresió o les noves formes digitals de resistència, entre altres.    

El projecte parteix d’una recerca periodística de més de dos anys de documentació, fonts i testimonis per donar cos i veritat al text dramatúrgic.

Aquestes i altres preguntes es plantejaran durant els dies de representació, mitjançant diiferents col·loquis i prefuncions oberts al públic per contextualitzar el procés de recerca documental que ha suposat La revelació, amb diversos eixos temàtics:

  • Dijous 12 de juliol: Periodisme d'investigació i de fonts, amb Germán Aranda i Neus Molina.
  • Divendres 13 de juliol: Drets Humans, Whistleblowers i Jurisprudència amb Dani Vilaró  (Amnistia Internacional Catalunya) i Andrés García Berrio (Centre Irídia).
  • Dissabte 14 de juliol: Ciberseguretat amb Enric Luján (Críptica).


Els col·loquis seran de 19.30 a 20.30h al hall del Teatre Lliure o a la Sala de premsa (s’especificarà en cada cas).


I a les xarxes socials