Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Catalunya

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Agenda i activitats  Notícies Locals  Notícia Catalunya

Notícia Catalunya
Catalunya. 08-06-17
El Festival Cruïlla inclou en el programa l’exposició del MACBA "Forensic Architecture. Cap a una estètica investigativa"


•Amb l’acreditació del Cruïlla, entrada gratuïta a l’exposició de Forensic Architecture del MACBA, oberta fins el 15 d’octubre
 
•S’ha signat aquest acord fruit de la vinculació tant del Festival Cruïlla com de Forensic Architecture, amb Amnistia Internacional, organització per a la defensa dels drets humans. Amb la compra d’entrades del festival s’ofereix la possibilitat de fer una donació voluntària de 2€ a l'organització.

Acord de col·laboració

Aquesta col·laboració neix de la voluntat de donar a conèixer l'exposició "Forensic Architecture: Cap a una estètica investigativa", mostra que desafia a considerar com les pràctiques artístiques contemporànies i les tecnologies digitals poden servir per afrontar la realitat de la postveritat.

Des de les seves primeres edicions, el Festival Cruïlla manté una estreta relació amb organitzacions no governamentals, especialment amb Amnistia Internacional -col·laboradora alhora de Forensic Arquitecture, amb qui ha dut a terme alguns projectes d'investigació, com per exemple, The Gaza Platform.

De fet amb la compra de les entrades per Cruïlla tots els usuaris tenen l'opció de fer una donació de 2€ a Amnistia Internacional, i als convidats de Cruïlla se'ls demana fer una donació a aquesta organització. Amb l’acreditació del Cruïlla es podrà accedir gratuïtament a l’exposició del MACBA que romandrà oberta fins el 15 d’octubre. A més, els Amics del MACBA gaudiran d’un descompte en la compra d’entrades al Festival.

Forensic Architecture

«Arquitectura»? «Forense»? Són termes que en unir-se alteren el seu significat i donen peu a una modalitat de pràctica diferent. Forensic Architecture (FA) amb seu a Goldsmiths, Universitat de Londres, reuneix arxius de proves sobre els conflictes contemporanis i crea noves metodologies d’anàlisi com a forma d’intervenció política en el terreny dels drets humans. Està integrada per un equip multidisciplinari d’arquitectes, artistes, activistes, científics, advocats i cineastes que treballa per destapar la violència d’Estat confrontant els fets i les evidències amb els relats oficials.

+ Exposició Forensic Architecture al MACBA
+ Entrades Festival Cruïlla, amb possibilitat de donatiu a AI


I a les xarxes socials