Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Catalunya

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Agenda i activitats  Notícies Locals  Notícia Catalunya

Notícia Catalunya
Catalunya. 29-05-17
El documental "Machines", premi AIC al festival DocsBarcelona 2017
Haz clic para ampliar
Foto dels guardonats del festival DOCSBarcelona. Rahul Jain ("Machines") amb el premi AIC, el primer per la dreta, agenollat. Foto: DocsBarcelona


La pel·lícula "Machines" (Índia, Alemanya, Finlàndia) de Rahul Jain va rebre ahir el premi AIC en el marc de l'acte de cloenda del festival DocsBarcelona, que s'ha celebrat a Barcelona del 18 al 28 de maig.

El jurat d'AIC va decidir premiar la pel·lícula "per denunciar de manera arriscada i amb gran bellesa tècnica com l’explotació laboral, les condicions d’insalubritat i la manca de seguretat condemnen milions de persones a la pitjor crisi de drets humans: la pobresa. Per fer-nos pensar sobre què hi ha darrere del nostre consum i l'impacte de les nostres empreses en la vida de persones d'altres països". 

El guardó que concedeix AIC no té dotació econòmica: a l'obra guanyadora se li ha lliurat una estatueta original de l'escultor Andrés Gavilano.

Un total d'onze documentals optaven al premi AIC, que l'organització ha concedit per tercera vegada en el marc del festival. En les edicions anteriors els documentals guanyadors van ser "The Look of Silence" de Joshua Oppenheimer (2015) i "El cuarto de los huesos" de Marcela Zamora (2016)

El premi AIC vol reconéixer les pel·lícules que, en el marc del DocsBarcelona, mostrin qüestions relacionades amb els drets humans i que n'afavoreixin el coneixement, a més de la denúncia i l'activisme sobre una realitat i la capacitat de transformar-la. El jurat d'enguany estava format per Sabina Puig, vocal d'Internacional del comitè executiu d'AIC, que va ser l'encarregada de lliurar el premi al director de "Machines"; Eduard Martínez, responsable de relacions internacionals d'AIC,  i Cristian Heredia, responsable de l'equip Diàleg Directe d'AI a Barcelona i itinerants.

Aquest és el sisè any que AIC col·labora amb el festival, que enguany ha assolit la xifra de 16.000 espectadors, 6.000 més que l'any passat.


I a les xarxes socials