Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Catalunya

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Agenda i activitats  Notícies Locals  Notícia Catalunya

Notícia Catalunya
Catalunya. 15-06-17
Catalunya aprova una Llei d'universalització sanitària que inclou mesures regressives per a no residents


Amnistia Internacional mostra la seva preocupació perquè la Llei inclou la possibilitat de cobrar l'assistència sanitària d'urgències a persones no residents.


L’aprovació de la Llei d'universalització de l'assistència sanitària aquest matí al Parlament de Catalunya és un pas endavant per corregir l’exclusió sanitària de milers de persones en situació administrativa irregular que va establir el Reial Decret Llei 16/2012 del Govern espanyol. No obstant això, Amnistia Internacional mostra la seva preocupació perquè el text permet la possibilitat de cobrar l’atenció sanitària d’urgències a les persones no residents.

Els articles 3.2 i 3.3 de la Llei catalana suposen una restricció d’un dret reconegut pel RDL 16/2012 que garanteix l’assistència d’urgència als estrangers no registrats ni autoritzats com a residents a Espanya. Per tant, la possibilitat de cobrament de l’atenció d’urgències representa una mesura regressiva, injustificada i prohibida pel dret internacional.

El RDL 16/2012 és una llei que tant Amnistia Internacional com les Nacions Unides i el Consell d'Europa han qualificat de «discriminatòria» i «regressiva» en la protecció del dret a la salut. Per tant, la llei catalana ara aprovada és una oportunitat perduda per garantir la universalitat efectiva del dret a la salut de totes les persones.


I a les xarxes socials