Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Catalunya

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Agenda i activitats  Notícies Locals  Notícia Catalunya

Notícia Catalunya
Catalunya. 20-04-17
Arriba una nova edició del festival DocsBarcelona, la vintena, amb nova entrega del premi AIC
Haz clic para ampliar
Cartell de l'edició 2017 del Festival DocsBarcelona


El festival tindrà lloc del 18 al 28 de maig a Barcelona. Ahir dimecres va presentar la seva programació definitiva.

Un total d'onze pel·lícules del festival optaran al premi que Amnistia Internacional Catalunya (AIC) concedeix per tercera vegada en el marc del festival.


AIC premiarà la pel·lícula documental que mostri qüestions relacionades amb els drets humans i que n'afavoreixi el coneixement, a més de la denúncia i l'activisme sobre una realitat i la capacitat de transformar-la.

El jurat està format per Sabina Puig, vocal del comitè executiu d'AIC, Eduard Martínez, responsable de relacions institucionals d'AIC, i Cristian Heredia, responsable dels equips de diàleg directe itinerants i de Barcelona d'Amnistia Internacional Espanya.

Amb el lema "Mirades inquietes", DocsBarcelona arriba a la seva 20a edició totalment consolidat com un dels festivals europeus de cinema documental de referència. Un total de 38 pel·lícules aniran a competició en la secció oficial. Amb aquesta edició, és el sisè any que AIC hi col·labora i el tercer que hi entrega un premi.

El guardó que concedeix AIC no té dotació econòmica: a l'obra guanyadora se li lliurarà una estatueta original de l'escultor Andrés Gavilano. Aquest escultor ha creat una peça única per al festival, símbol d'alguns dels trets que caracteritzen la feina d'Amnistia Internacional per al respecte als drets humans arreu del món: observar i denunciar.

En les edicions de 2015 i 2016, els documentals guanyadors del premi Amnistia Internacional Catalunya van ser «The look of silence» (La mirada del silencio) de Joshua Oppenheimer i «El cuarto de los huesos» de Marcela Zamora.

Amnistia Internacional i DocsBarcelona han preseleccionat un total d'onze pel·lícules per optar al premi d'AIC. En l'enllaç trobareu la fitxa i els horaris de projecció durant el festival.


M
és informació, programació completa i abonaments i entrades del festival a: http://www.docsbarcelona.com


I a les xarxes socials