Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Catalunya

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Agenda i activitats  Notícies Locals  Notícia Catalunya

Notícia Catalunya
Catalunya. 16-04-18
Arriba el Festival DocsBarcelona de cinema documental (16 a 27 de maig), amb una nova edició del Premi AIC
Haz clic para ampliar


El festival DocsBarcelona (del 16 al 27 de maig) va presentar la seva programació definitiva dijous passat en roda de premsa. Un total de deu pel·lícules també optaran al premi que Amnistia Internacional Catalunya (AIC) concedeix per quart any consecutiu en el marc del festival.


AIC premiarà la pel·lícula documental que mostri qüestions relacionades amb els drets humans i que n'afavoreixi el coneixement, a més de la denúncia i l'activisme sobre una realitat i la capacitat de transformar-la.

El jurat del premi AIC està format per Xavier Burgués, president d'AIC del 2016 al 2018 i activista del grup de Granollers, Alícia Artiaga, responsable d'administració i finances d'AIC  i Lluís Torres, responsable adjunt de l'àrea de socis.

Amb el lema "Mirades inquietes", DocsBarcelona arriba a la seva 21a edició totalment consolidat com un dels festivals europeus de cinema documental de referència. Amb aquesta edició, és el setè any que AIC hi col·labora.

El guardó que concedeix AIC no té dotació econòmica: a l'obra guanyadora se li lliurarà una estatueta original de l'escultor Andrés Gavilano. Aquest escultor ha creat una peça única per al festival, símbol d'alguns dels trets que caracteritzen la feina d'Amnistia Internacional per al respecte als drets humans arreu del món: observar i denunciar.

El premi serà lliurat per representants d'Amnistia Internacional Catalunya en el decurs de l'acte de cloenda del DocsBarcelona, que es farà diumenge 27 de maig a les 19:30 hores als cinemes Aribau.

Amnistia Internacional i DocsBarcelona han preseleccionat un total de deu pel·lícules per optar al premi d'AIC. Són aquestes (en l'enllaç hi trobareu horaris de projecció durant el festival):


+ Informació sobre el festival DocsBarcelona, horaris i entrades


I a les xarxes socials