Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Catalunya

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Agenda i activitats  Notícies Locals  Notícia Catalunya

Notícia Catalunya
Catalunya. 19-06-17
AIC demana a congressistes dels EUA que frenin les polítiques contràries als drets humans impulsades per l'Administració Trump
Haz clic para ampliar

Acció #NoHateNo Fear #RefugeesWelcome al consolta dels EUA a Barcelona

  • Activistes d'Amnistia Internacional de tot el món surten al carrer contra el veto del president dels EUA, Donald Trump, a les persones refugiades.
  • La vigília del Dia Internacional de les Persones Refugiades, 40 activistes de l'organització vestits d'Estàtua de la Llibertat s'han concentrat aquest matí davant del consolat dels EUA a Barcelona.


En el marc d'una acció global que l'organització està duent a terme a tot el món, activistes d'Amnistia Internacional Catalunya i de tot l'estat estan sortint al carrer al llarg dels mesos de maig i juny per mostrar suport a les persones refugiades i migrants amenaçades per les polítiques que està intentant posar en marxa el president dels Estats Units, Donald Trump.

Mitjançant videos i fotos multitudinàries que s'enviaran als congressistes nord-americans, activistes de l'organització volen mostrar com la societat catalana i espanyola, juntament amb la de la resta del món, s'oposen a polítiques que violen drets humans.

L'Administració Trump ha intentat posar en pràctica mesures que prohibeixen l'entrada als Estats Units de nombroses persones procedents de països de majoria musulmana, entre els quals l'Iran, Líbia, Síria, Somàlia, Sudan i el Iemen. Una mesura que fins ara ha estat aturada pels Tribunals nord-americans, però que només pot ser anul·lada definitivament amb mesures legislatives.

«Per a Amnistia Internacional és important destacar que, tot i que els tribunals de moment estan frenant les polítiques discriminatòries de Trump, el Congrés dels Estats Units pot fer-ho de manera definitiva, i només hi ha una via: legislant-hi en contra», ha assenyalat Adriana Ribas, coordinadora d'Amnistia Internacional Catalunya.

«Just abans del Dia Internacional de les Persones Refugiades i amb el món immers en una crisi global de refugi, des d'Amnistia Internacional volem recordar que les persones que fugen d'un conflicte, la violència o la persecució no són una amenaça: són persones que necessiten protecció i hi tenen dret», ha recordat Ribas.

«Amb aquesta acció recordem als i les congressistes nord-americans que les decisions del govern dels EUA poden trencar i separar famílies senceres i violen els drets de persones vulnerables».

Amnistia Internacional ha obert una ciberacció adreçada a Donald Trump que ja ha aconseguit més de 32.000 firmes.


I a les xarxes socials