Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Catalunya

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Agenda i activitats  Agenda del mes  Esdeveniment Catalunya

Esdeveniment Catalunya
Catalunya. 16-05-18
Sabadell: Jornades #StopPersecució, Moviments forçats i dret d'asil per raó LGBTIQ+
Haz clic para ampliar

Sabadell acull a partir de dimecres 16 fins al divendres 18 les jornades #StopPersecució, Moviments forçats i dret d'asil per raó LGBTIQ+, on participa Amnistia Internacional.

Sol·licitants d’asil, especialistes en refugi i entitats socials, debatran sobre la xarxa d’acollida que existeix a Catalunya actualment. Els debats també pretenen reflexionar sobre la discriminació que es pateix en molts països arreu del món per raons d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere, i que força les persones a abandonar els territoris d'origen i a sol·licitar protecció internacional (com al propi Estat espanyol).

Les jornades arranquen dimecres a la tarda amb la projecció del documental Mr. Gay Syria guardonat a festivals internacionals de cinema com el de Chicago, Sarajevo i Sevilla. El film serà presentat pel seu protagonista, l’actor Mahmoud Hassino i la projecció es durà a terme al Cinema Imperial (Plaça Imperial), a partir de les 18'30 hores.

Dijous al casal Pere Quart (Rambla, 69), hi participaran experts com Juan Carlos Arnaiz, Oficial de Protecció de l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats), i Laia Serra, l’advocada penalista i assessora de l’Observatori contra l’Homofòbia.

Les protagonistes de divendres seran una vintena d'entitats (com ara la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, ACATHI, Amnistia Internacional o la campanya Casa Nostra Casa Vostra), que treballaran entorn les estratègies jurídiques de protecció internacional o l'articulació de xarxes de suport des de la societat civil. Posteriorment a les intervencions de Francesco Passeti i Rodrigo Araneda, entre d’altres, arribarà la clausura amb la intervenció d'Oriol Amorós, Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

 

 

 


I a les xarxes socials