Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Catalunya

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Agenda i activitats  Agenda del mes  Esdeveniment Catalunya

Esdeveniment Catalunya
Catalunya. 09-03-18
Presentació del documental "La cifra negra" a Barcelona
Haz clic para ampliar

El proper divendres dia 9 de març a les 19:30h  es presentarà el documental "La cifra negra" i posteriorment es realitzarà un col·loqui. L'acte es realitzarà a la Sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya (Plaça de Salvador Seguí, 1-9) i compta amb el suport d'Amnistia Internacional.

"La cifra negra" és un documental que tracta de la violència institucional a l'Estat espanyol dirigit per Ales Payà. Apareixen víctimes, polítics, advocats, defensors dels drets humans, jutges, policies i acadèmics,analitzant les possibles causes i vies de superació de la tortura a Espanya. Entre els testimonis destaquen Martxelo Otamendi, detingut l'any 2003 en aplicació de la llei antiterrorista i víctima de tortures, Ester Quintana, que va perdre un ull al 2012 a causa del llançament de pilotes de goma, i Virginia Álvarez, responsable de l'Àrea d'Investigació i Política Interior d'Amnistia Internacional Espanya. 

En acabar el documental es realitzarà un col·loqui amb la participació d'Iñaki Rivera Beiras, doctor en dret i director de l'Observatori del Sistema Penal i dels Drets Humans de la Universitat de Barcelona, que parlarà sobre SIRECOVI i mecanismes internacionals; Laia Serra, advocada penalista de la Comisió de Defensa del Col·legi d'Advocats de Barcelona, que tractarà les denúncies de violència institucional; Eduard Martínez, responsable de Relacions Institucionals d'Amnistia Internacional Catalunya que explicarà el paper de les entitats pro drets humans; i José Luis Ramírez Ortíz, membre de Jutges per la Democràcia, que exposarà el paper de la judicatura en la investigació i l'enjudiciament de les vulneracions de drets humans.
 
Per veure el tràiler del documental i més informació, podeu consultar la web http://empatikfilms.com/la-cifra-negra/


I a les xarxes socials