Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Catalunya

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Agenda i activitats  Agenda del mes  Esdeveniment Catalunya

Esdeveniment Catalunya
Catalunya. 16-10-17 21-10-17
Gustavo Castro, defensor de drets humans i mediambientals
Haz clic para ampliar


Gustavo Castro, defensor dels drets humans i mediambientals mexicà, farà una gira per diferents poblacions catalanes aquest mes d'octubre, on parlarà sobre la seva activitat i què suposa ser defensor pels drets humans avui a l'Amèrica Llatina.


Castro és fundador de l'organització "Otros Mundos AC" amb seu a Chiapas, Mèxic, i també és membre de diverses organitzacions que defensen els drets humans i de la terra i del medi ambient. Gustavo era amic de Berta Càceres, també defensora a Honduras, i va ser testimoni del seu assassinat al març del 2016.

Les diferents poblacions que visitarà són:


TARRAGONA
Dilluns 16 d'octubre  a les 19h tindrà lloc la xerrada "L'assassinat de la Berta Cáceres. La persecució de les persones defensores del mediambient" a càrrec de Gustavo Castro. Serà a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la URV (Avinguda de Catalunya, 35, Tarragona).

TERRASSA
Dimarts 17 d'octubre a les 18.15h a la Biblioteca Districte 2
(Carrer Sant Cosme, 157, Terrassa), xerrada sobre "La defensa dels drets humans, la terra i el mediambient a l'Amèrica Llatina".

FIGUERES (ALT EMPORDÀ)
Dimecres 18 d'octubre a les 19.45h a la Biblioteca Fages de Climent
(Plaça del Sol, 11), xerrada sobre "Defensar el medi: defensar les persones".

BARCELONA
Dijous 19 d'octubre a les 18h tindrà lloc al Center Cívic Convent de Sant Agustí (C/ del Comerç, 36, Barcelona) la taula rodona sobre "Què significa defensar els drets humans a Mèxic", amb la participació de Norma Andrade (Nuestras Hijas de Regreso a Casa), Ximena Antillón (FUNDAR acompañamiento psicosocial a familiares del caso Ayotzinapa), Gustavo Castro (defensor dels drets humans Otros Mundos Chiapas), Norma Romero (Las Patronas), moderada per Sandra Vicente (Taula per Mèxic) i amb la participació de Julia Polvorosa, activista d'Amnistia Internacional Catalunya (Grupo de Barcelona), que presentarà la campanya Valenta. Aquesta taula rodona s'emmarca dins de les Jornades crítiques sobre Drets Humans, Diálogos Susurros del México Olvidado, organitzades per la Taula per Mèxic.

VILAFRANCA DEL PENEDÈS (PENEDÈS)
Divendres 20 d'octubre a les 19.30h a l'Espai L'Agrícol (Passatge Alcover, 2 de Vilafranca del Penedès), xerrada "Defensar la terra i qui la defensa". El col·loqui s'organitza conjuntament amb Entrepobles Penedès. Presentarà l’acte Mercè Mestres, activista contra la incineració a la cimentera Uniland dels Monjos.

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Dissabte 21 d'octubre
a les 12h a la Casa de Cultura (C/ de Castellví, 8) tindrà lloc una trobada entre sòcis i sòcies d'Amnistia Internacional i Gustavo Castro per a un col·loqui sobre la defensa dels drets humans i de la terra. L'esdeveniment és obert al públic.


I a les xarxes socials