Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Catalunya

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Agenda i activitats  Agenda del mes  Esdeveniment Catalunya

Esdeveniment Catalunya
Catalunya. 25-05-18
Girona: projecció del documental de La Directa "Pistoles taser: electricitat letal" i debat posterior
Haz clic para ampliar

El proper divendres 25 de maig a les 19h tindrà lloc la projecció del documental de La Directa, "Pistoles taser: electricitat letal".

L'acte tindrà lloc a l'Ateneu Salvadora Catà (Plaça de Josep Pla i Casadevall, 2, Girona) i posteriorment es farà un debat amb Sònia Calvó (periodista de la Directa i autora del documental) i Dani Vilaró (portaveu d'Amnistia Internacional).

Amnistia Internacional no recomana el desplegament de les pistoles Taser a Catalunya si es pot aconseguir el mateix objectiu per altres mitjans que causin menys dolor, menys danys o menys lesions a les persones.

L'organització creu que les pistoles elèctriques ón armes extremadament perilloses ja que els seus efectes varien segons la potència del dispositiu, l'estat físic o la salut de la persona. Les mesures queva aprovar el Parlament de Catalunya per al seu ús afegeixen mesures que col·laboren a reduir el mal ús de les pistoles però no estableixen totes les garanties necessàries per assegurar un ple respecte dels drets humans.

El gener de 2018 era la data prevista per a l'entrada en servei de les pistoles Taser a les comissaries dels Mossos d'Esquadra de la demarcació de Girona mentre que a l'abril de 2018 arribarien a totes les comissaries de Catalunya. Actualment l'entrada en servei d'aquest armanent pateix un retard.


I a les xarxes socials