Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Catalunya

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Agenda i activitats  Agenda del mes  Esdeveniment Catalunya

Esdeveniment Catalunya
Catalunya. 10-12-16 14-01-17
Acció #PersonasXPersonas a Catalunya
Haz clic para ampliar
Anna Alfred (Malawi), un dels casos d'enguany de la marató de cartes d'AI. Imatge: Ai Weiwei


Del 10 al 22 de desembre, Amnistia Internacional es mobilitza en la marató de casos #PersonasXPersonas amb l'objectiu d'aconseguir cartes, paraules i accions per pressionar les autoritats i donar suport a víctimes de violacions de drets humans.

ACTES

  • Viladecans (Llobregat Sud) - Dijous 8/12 d'11 a 14h a the Style Outlet (C/de la Vila 90)
  • Barcelona - Dissabte 10/12 de 9h a 15h a Pl. Pes de la Palla (Sant Antoni).
  • Tarragona - Dissabte 10/12 d'11 a 14h. Fira d'Artesania de Nadal a la Rambla Nova.
  • Badalona - Diumenge 11/12 a les 12.30h al Pavelló Olímpic. Recollida de signatures durant el partit Divina Seguros Joventut – Real Betis Energía Plus.
  • Igualada (Anoia) - Diilluns 12/12/ a les 20h a l'Ateneu Igualadí. Projecció de la pel·lícula "Y el cine marcha" (Manuel Huerga) i recollida de signatures.
  • Molins de Rei (Pla del Llobregat) - Dilluns 12/12 19.30h a la Pl. de l'Ajuntament. Lectura d'articles de la Declaració Universal de Drets Humans (DUDH), encesa d'espelmes, recollida de firmes i suports pels casos i concert de Lídia Pujol.--
  • Universitat de Barcelona - UB - Divendres 16/12 de 9 a 14h al Campus Raval. Recollida de signatures pel cas d'Annie Alfred i persones albines de Malawi.
  • Blanes - Dimecres 21/12 a la Fira de Sant Tomàs.
  • Sabadell - Dissabte 14/01 d'11 a 14h a Rambla / Plaça Imperial.


Els casos d'aquest any són persones albines a Malawi; Máxima Acuña, activista peruana assetjada per defensar les seves terres; i Eren Keskin, advocada turca i directora d'un diari que ha patit restriccions a la seva llibertat d'expressió.

L'artista xinès i cas d'Amnistia Internacional Ai Weiwei ha dissenyat els materials de difusió de la campanya per a tot el món.

El 2015 Amnistia Internacional va aconseguir més de 3,7 milions de firmes o missatges, més de 48.000 a l'estat espanyol. En un dels casos que es van treballar el Nadal passat, el de Fred i Yves, activistes congolesos , es va aconseguir l'alliberament (març de 2016).

ANNIE ALFRED (Malawi)
Annie Alfred, de 10 anys, espera ser infermera algun dia. Però corre un gran perill, perquè pot ser assassinada, segrestada o venuda i que la matin per tenir albinisme -trastorn que impedeix que la pell produeixi melanina-, ja que el cabell, les parts del cos i els ossos de les persones amb albinisme s'utilitzen per fer bruixeria. Aquestes persones són tan cobejades, que s'ha desencadenat una onada de segrestos i homicidis brutals contra elles. Amnistia Internacional demana a Malawi que protegeixi les persones amb albinisme de l'assassinat.

MÁXIMA ACUÑA (Perú): atacada per la policia per parlar obertament
Máxima Acuña, camperola del nord del Perú, és una defensora dels drets humans que té un litigi amb Yanacocha, una de les principals empreses mineres del país, per la titularitat d'un terreny on viu amb la seva família. Quan la policia ha intentat desallotjar-la del lloc on la seva família i ella viuen, s'ha mantingut ferma enfront de la fustigació i la intimidació violentes, malgrat que han colpejat la seva filla i a ella fins a deixar-les inconscients, han enderrocat casa seva i n'han destruït els cultius.

Amnistia Internacional demana al Perú que protegeixi Màxima i la seva família de la violència i la intimidació de la policia i garanteixi que no són desallotjades per força de la terra on viuen.

EREN KESKIN (Turquia): detinguda més de 100 vegades per alçar la veu
L'advocada i exdirectora de diari Eren Keskin ha estat portada davant dels tribunals més de 100 vegades per les seves crítiques al govern turc, en particular pel tracte que dispensa a la minoria kurda. Li han imposat diverses condemnes de presó al llarg del temps, i en l'actualitat té prohibit viatjar. Igual que a moltes altres persones, després del fallit cop militar de Turquia de juliol de 2016 van anul·lar-li el passaport. Van imposar-li una condemna de presó per un discurs que havia pronunciat 11 anys enrere, en el qual va acusar a l'Estat de «matar» un nen de 12 anys. Amnistia Internacional demana a Turquia que no empresoni l'Eren i que posi fi a l'assetjament.


I a les xarxes socials