Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Catalunya

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Agenda i activitats  Agenda del mes  Esdeveniment Catalunya

Esdeveniment Catalunya
Catalunya. 07-03-18 17-03-18
Grups locals es mobilitzen per explicar la crisi del poble rohingya a Birmània
Haz clic para ampliar


Amnistia Internacional Catalunya (AIC) organitza diferents xerrades i activitats al llarg de febrer i març per sensibilitzar sobre la crisi de la població rohingya a Birmània.


Amnistia Internacional ha denunciat reiteradament la situació actual en què es troba l'ètnia rohingya a Birmània. Aquesta població minoritària musulmana pateix un sistema d'apartheid per part del govern birmà que restringeix greument tots els aspectes de la seva vida i la segrega de la resta de la societat. S'ha assassinat un nombre indeterminat de dones, homes i nens, s'han perpetuat tortures i violacions i s'han cremat centenars de pobles rohingyes. Aquesta neteja ètnica ha causat que, fins al  moment, uns 655.000 rohingyes hagin fugit a Bangladesh i visquin en camps de refugiats.

Davant de la crisi que es viu a Birmània, diferents grups locals d'AIC han organitzat un seguit d'activitats:

  • El Masnou: Dimecres dia 28 de febrer de 2018 a les 19 hores, el grup del Maresme organitza la xerrada "Aturem la neteja ètnica rohingya" a l'Espai Gent del Masnou (C./ Dr. Josep Agell, 9, 08320 El Masnou)
  • Esplugues de Llobregat: Dimarts 6 de març a les 19h, el grup de Pla del Llobregat organitza la xerrada "La crisi rohingya a Myanmar" al Casal de Cultura Robert Brillas (C/ Àngel Guimerà, 38, Esplugues de Llobregat).
  • Terrassa: Dissabte 17 de març a les 12h, xerrada sobre la neteja ètnica i la persecució que pateixen les persones de l'ètnia rohingya a Birmània. Serà a la Biblioteca BD4 (C/ Infant Martí, 183, Ca N'Aurell)
  • Sant Adrià de Besòs: Dissabte 17 de març el grup de Badalona-Santa Coloma serà a la Plaça de la Vila des de les 11h fins a les 13h per realitzar una recollida de signatures online per demanar que s'aturi la neteja ètnica i les violacions de drets humans contra la població rohingya a Birmània.
  • Barcelona: Dilluns 19 de març a les 19:15 el grup de Barcelona - L'Hospitalet convoca una xerrada al Centre Cívic La Sedeta de Gràcia ( Carrer de Sicília 321, 08025, Barcelona). La xerrada comptarà amb la presència de Albert Segura, presentador del programa Solidaris de Catalunya Ràdio i subdirector de l'Agència Catalana de Notícies; Laura Pérez Picazo, representant de Save the Children; Asunción Blanco Romero, professora de Geografia a la UB; Igor García Barbero, responsable de comunicació de la Unitat d'Emergències; i Clàudia Lladó, activista del grup local d'Amnistia Barcelona - L'Hospitalet.
  • Sant Cugat del Vallès: El grup d'activistes d'Amnistia Catalunya de Cerdanyola-Sant Cugat organitza la xerrada sobre la situació de neteja ètnica de la població rohingya a Birmània on participarà l'antropòleg Francesc Carol. L'acte serà el dimecres 21 de marça a les 19 hores a la Casa de Cultura.
  • Blanes: A les 16:30 del dissabte 24 de marça a la Plaça Espanya de Blanes es realitzarà una recollida de signatures per acabar amb la neteja ètnica i les violacions de drets humans que pateix la població rohingya a Birmània.


I a les xarxes socials